Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Adjon meg összefüggéseket egy szög különböző szögfüggvényei között!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sin^2alpha+cos^2alpha=1`

`sinalpha` = `cos(90-alpha)`

`cosalpha` = `sin(90-alpha)`

`tanalpha` = `ctg(90-alpha)`

`ctgalpha` = `tan(90-alpha)`

`tanalpha` = `1/(ctgalpha)`

`tanalpha` = `sinalpha/(cosalpha)`

`ctgalpha` = `(cosalpha)/(sinalpha)`
0