Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
799
A c paraméter mely értékeire lesz az 3x^2-2x+c=0 egyenletnek két különböző valós megoldása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez akkor teljesül, ha D>0

D="b2-4ac"=4-4*3*c

Tehát ezt kell megoldani: 4-12c>0
0