Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger (Felszín, térfogat)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
708
Sziasztok!
Valaki le tudná vezetni ennek a feladatnak a megoldását? (Fájlt csatoltam, 8 feladat)
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hát megvan a magasság meg a térfogat. 1 l = 1 1 dm3, ezért 3,2l = 3,2 dm3

8cm = 0,8 dm
A térfogat a következővel egyenlő: r2*π*m

Szóval le kell osztani a 3,2-t π*m-mel és utána gyököt kell vonni. Akkor meg lesz az r értéke, de mivel átmérő kell, ezért azt még meg kell szorozni kettővel.
1