Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
519
Határozza meg a bután égésének a reakcióhőjét!
Képződéshők:
CO 2: -394KJ/mol
H 2 O: -286 KJ/mol
C 4 H 10 : -124KJ/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_4H_10 + 6.5 O_2 -> 4CO_2 + 5H_2O`

Mivel
`ΔrH = ΣΔkH_2 - ΣΔkH_1`
(Hess tétele)

`ΔrH = 4*ΔkH_(CO_2) + 5*ΔkH_(H_2O) - ΔkH_(C_4H_10)`

`ΔrH = 4*-394-286*5-(-124) = -2882` `(kJ)/(mol)`
Módosítva: 5 éve
0