Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz terület.

Főoldal » Középiskola » Matematika
832
A rombusz területe 480 négyzetcentimèter.
Mennyi az "e" ès mennyi az "f" értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Biztos nincsen más adat megadva?
0

Egy megoldást biztosan fel tudsz írni, amikor a rombuszod egy négyzet :D (mert minden négyzet rombusz is)
Ekkor 480 = a²
Az átló pedig √2*a.

De nyilván több megoldás van. Nehéz feladat, hogy még aránypárokat sem adtak az átlókhoz.
0

Hát ha csak azt nézed, hogy hogyan írhatnád fel egyenlettel, akkor nekem személy szerint az jött ki, hogy:
e*f/2=480
e*f=960
És bármely két szám
szóba jöhet melyeknek a szorzata 960. Pl.:
e: f:
1 960
960 1
0