Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA!!!! S.O.S. 7.osztály, reduxireakciók

Főoldal » Általános iskola » Kémia
995
Számítsd ki hogy 10 gramm kalcium hány gramm oxigénnel egyesül, és hány gramm kalcium-oxid keletkezik!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Ha a teljes kalcium mennyiség reagál

`2Ca + O_2 -> 2CaO`

`n = (10g)/(40g/(mol)) = 0.25` `mol`

Mivel az arány `1:1` `(2:2)`

így `0.25` `mol` `CaO` keletkezik, melynek tömege

`m = 0.25mol*56g/(mol) = 14` `g`
Módosítva: 5 éve
0