Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
864
Egy 8000 Ft-os áru árát 7200 Ft-ra csökkentették. Hány százalékos az árcsökkenés ?
Hogyan kell kiszámolni kérlek segítsetek ( Sos ma estig )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS SOS MA ESTIG
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szerintem:

7200/8000 = 0.9 azaz a termék árát 90%-ra csökkentették a 100-ról.

100-90 = 10%-os csökkenés.
-1

Szia!

Az áru árát 8000-7200=800Ft-tal csökkentették.
800/8000=1/10=10/100=10%
Tehát az áru árát 10%-kal csökkentették.
0

Szia!
A 8000-nek a 10%-a 800. (Mert elosztom 10-zel) ( Mert ha a 100-at elosztom 10-zel akkor az 10, ezért lehet tudni, hogy ez 10%)
8000-7200=800 ->tehát 800 Ft-os az ár csökkenés.
800 Ft= 10% (az elején elmondtam)

Tehát a válasz az, hogy 10%-os az árcsökkenés. Ha így sem érted, akkor írd meg és elmagyarázom.

Remélem segítettem!
-1