Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen magasra visz fel?

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Egy 50 m hosszú mozgólépcső a vízszintessel 65 fokos szöget zár be. Milyen magasra visz fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha csinálsz egy derékszögű háromszöget a feladat szerint az átfógó 50m, az alapon fekvő hegyesszög: 65⁰. A keresett adat a szöggel szemközti befogó, legyen m. Szöggel szembeni befogó/átfogó a sinus szögfüggvénynek felel meg, tehát:
sin65⁰=m/50, amiből m=50*sin65⁰=50*0,9063=45,315m
Vagyis a mozgólépcső 45,315m magasra visz fel.
0