Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Technika SOS!!!!!!!!!!

49
Írj 10-15 mondatból álló fogalmazást arról, hogy szerintetek mit jelent a „karrier” és hogyan határozza meg az egyén és családja életét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

1
A karrier kifejezés helyett szívesebben használjuk az életút szót, mert a karrier egyszersmind "sikert" is jelent. Ám a siker szubjektív: ami az én számomra siker, az másvalakinek talán "semmi". Azt, hogy ki milyen sikeres, nem a környezete határozza meg, hanem ő maga. Ez értelmezés szerint az a sikeres ember, aki sikeresnek érzi magát.

Jóllehet "minden út Rómába vezet", így az ember a céljait is többféleképen érheti el, többféle úton lehet sikeres. Ám minden ember életútján hat, nagy és jól elkülöníthető szakaszt lehet megfigyelni. Ezek a szakaszok úgy épülnek egymásra, mint a ház építőelemei. Nem véletlen a hasonlat két okból is:
Senki sem kezdhet a csúcson, a házat is alulról kezdik építeni. Ugyanígy az ember életútja során vannak lépcsőfokok, amiket végig kell járni (Kivéve ha valaki a tulajdonos fia, vagy saját maga alapítja a vállalkozást).

A szintek szilárdsága attól függ, hogy milyenek az alatta levőek. Lényeges az hogy hol tanult, milyen vállalatnál, milyen területen szerez valaki tapasztalatokat. Hogyan építette a karrierjét? Tudatosan készült-e a következő "szintre", vagy csak hagyta hogy történjenek vele az események. Mindez azért lényeges, mert csak a tudatos "építkezéstől" várhatja igazán az ember az előrelépést, a sikert, a karriert.

TEHÁT: Szerintem a karrier azt jelenti, hogy valaki sikeres, kiemelkedő, célokat ér el. Pl. egy színésznek, énekesnek, írónak is lehet/van karrierje. A karrier lehet más és más, nem kell mindenki híres focista, vagy énekes legyen, a karrier lehet más és más, valaki színész, valaki énekes, valaki focista... A karriernek természetesen szerepe van a családban...
Módosítva: 3 hónapja
1