Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Technika SOS!!!!!!!!!!

191
Írj 10-15 mondatból álló fogalmazást arról, hogy szerintetek mit jelent a „karrier” és hogyan határozza meg az egyén és családja életét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

1
A karrier kifejezés helyett szívesebben használjuk az életút szót, mert a karrier egyszersmind "sikert" is jelent. Ám a siker szubjektív: ami az én számomra siker, az másvalakinek talán "semmi". Azt, hogy ki milyen sikeres, nem a környezete határozza meg, hanem ő maga. Ez értelmezés szerint az a sikeres ember, aki sikeresnek érzi magát.

Jóllehet "minden út Rómába vezet", így az ember a céljait is többféleképen érheti el, többféle úton lehet sikeres. Ám minden ember életútján hat, nagy és jól elkülöníthető szakaszt lehet megfigyelni. Ezek a szakaszok úgy épülnek egymásra, mint a ház építőelemei. Nem véletlen a hasonlat két okból is:
Senki sem kezdhet a csúcson, a házat is alulról kezdik építeni. Ugyanígy az ember életútja során vannak lépcsőfokok, amiket végig kell járni (Kivéve ha valaki a tulajdonos fia, vagy saját maga alapítja a vállalkozást).

A szintek szilárdsága attól függ, hogy milyenek az alatta levőek. Lényeges az hogy hol tanult, milyen vállalatnál, milyen területen szerez valaki tapasztalatokat. Hogyan építette a karrierjét? Tudatosan készült-e a következő "szintre", vagy csak hagyta hogy történjenek vele az események. Mindez azért lényeges, mert csak a tudatos "építkezéstől" várhatja igazán az ember az előrelépést, a sikert, a karriert.

TEHÁT: Szerintem a karrier azt jelenti, hogy valaki sikeres, kiemelkedő, célokat ér el. Pl. egy színésznek, énekesnek, írónak is lehet/van karrierje. A karrier lehet más és más, nem kell mindenki híres focista, vagy énekes legyen, a karrier lehet más és más, valaki színész, valaki énekes, valaki focista... A karriernek természetesen szerepe van a családban...
Módosítva: 2 éve
1