Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lapátló

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Egy kocka lapátlója 12cm. Mekkorák az élei? Köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a lapátló:

`sqrt(2)*a = 12cm`

ezért

`a = (12cm)/(sqrt(2))`

`a = 6*sqrt(2) = ∼8.5cm`

0