Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
592
Mekkora a felszine, illetve a térfogata az egyenes hengernek, ha alkotója a és alapkörének sugara:
1. a)=0,3cm, r=1,2cm.
2. a)=1cm, r=1dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A= 2×Ta+Tp= 2×4.52+2.25=11.29
V=Ta×M=4.52×0.3=1.356
Remélem jó, mert mi nem tanultunk a hengernél alkotót csak a kúpnál, ezért úgy gondoltam, hogy az alkotó itt a magasság, de lehet, hogy rosszul gondolom. Remélem tudtam segíteni!
0

Szia!
Ha esetleg csatolsz képet a tankönyvről/munkafüzetről akkor megnézem, hogy megvan-e a megoldókulcsa. :)
0