Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1998
Rózsa 10000 Ft-ból szeretne virágpalántákat vásárolni az erkélyládákba. Ha 12 muskátli és 25 petúniát vesz, 160 Ft-ja marad; ha 21 muskátli és 14 petúnia palántát vesz, még 80 Ft-tal ki kell egészíteni a pénzét. Mennyibe kerül egy muskátli, illetve egy petúnia palánta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12x+25y=10000-160=9840
21x+14y=10000+80=10080
x=320, y=240
320 a muskátli és 240 a petúnia
0