Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Negatív szàmok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Sziasztok!Témazàró előtt vagyunk és én nem mindenben tudok segíteni a gyereknek.Tudnátok segíteni?Nagyon szépen köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Algebrai úton egyszerű megoldani (nem tudom, hogy általános iskolában milyen módszerrel kell dolgozni.

`? * 7 = -42`

Tehát egy számot héttel megszorozva -42-t kapok

Ha leosztom a bal és a jobb oldalt is 7-tel (a szorzótábla ismeretében)

`? = -42/7`

Innen osztással megkapjuk a végeredményt:

`? = -6`

A többi megoldás sorrendben:
`? = -5`
* két negatív szám szorzata pozitív szám
`? = -7`
`? = 7`
`? = -3`
`? = 10`
-1