Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Testek

33
Sziasztok!Kétségbe vagyok esve,mert nem tudok segíteni a gyerekemnek.Tudna nekem valaki segíteni?Nem nehéz, ès mégsem tudom.Előre is köszönöm. Csütörtökön nagy doga,ès ezek gyakorlàsok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sokkal jobban működnek ezek a mesés módszerek, mint a matemaikai dolgok, mert "józan paraszti ésszel" gondolkodva könnyebb. Későbbiekben is egyszerűbb 'lefordítani' egy egy nehezebb feladatot, mert sokszor segít.

5.
Párhuzamos, tehát akármelyik irányba nyújtjuk, soha nem találkoznak, akár csak a sín két vasa(?). Ez az oldal csak a vele szemben lévő lehet, tehát a D.

Azok a lapok szomszédosak, amelyeknek van közös élük, tehát összeérnek. Akár csak a telkeknék. Akkor a szomszédunk, ha van vele közös 'kerítésünk' (vagy valami hasonló).
Most miénk az E telek, azt kellene kitalálni, hogy ha összetesszük a téglalapot, és nem kiterítve nézzük melyikkel van közös részünk.
Ezek az A, B, C, D lapok lesznek.

Keressük, hogy melyik egybevágó, vagyis ugyan olyan. Tehát mi vagyunk az F, és keressük az ikertestvérünk, aki ugyan úgy néz ki.
Ez az E lesz.

Merőleges az, amivel 90 fokot zár be, tehát ha az alját rátesszük egy székre, akkor a háttámlája lesz az oldala.
Ezek a B, D, E, F.

Megbeszéltük, hogy mikor párhuzamos, ezt keressük meg, ez csak a C.
Akkor az összes többi nem párhuzamos.
B, D, E, F


Mádik feladat:
Az ötös feladatban egy téglalap kiterített változatát látjuk, és azon látszik, hogy nem ugyan akkorák az oldalak. (A kérdések sokszor megoldják egymást, csak figyelni kell. Ez is hasznos lehet később.)
H

Minden kockának azonos hosszúak az élei. Az előbb írtuk be, hogy a téglalap nem minden éle ugyan olyan hosszú, ezért ez is: H
0