Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek

194
Sziasztok!Kétségbe vagyok esve,mert nem tudok segíteni a gyerekemnek.Tudna nekem valaki segíteni?Nem nehéz, ès mégsem tudom.Előre is köszönöm. Csütörtökön nagy doga,ès ezek gyakorlàsok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sokkal jobban működnek ezek a mesés módszerek, mint a matemaikai dolgok, mert "józan paraszti ésszel" gondolkodva könnyebb. Későbbiekben is egyszerűbb 'lefordítani' egy egy nehezebb feladatot, mert sokszor segít.

5.
Párhuzamos, tehát akármelyik irányba nyújtjuk, soha nem találkoznak, akár csak a sín két vasa(?). Ez az oldal csak a vele szemben lévő lehet, tehát a D.

Azok a lapok szomszédosak, amelyeknek van közös élük, tehát összeérnek. Akár csak a telkeknék. Akkor a szomszédunk, ha van vele közös 'kerítésünk' (vagy valami hasonló).
Most miénk az E telek, azt kellene kitalálni, hogy ha összetesszük a téglalapot, és nem kiterítve nézzük melyikkel van közös részünk.
Ezek az A, B, C, D lapok lesznek.

Keressük, hogy melyik egybevágó, vagyis ugyan olyan. Tehát mi vagyunk az F, és keressük az ikertestvérünk, aki ugyan úgy néz ki.
Ez az E lesz.

Merőleges az, amivel 90 fokot zár be, tehát ha az alját rátesszük egy székre, akkor a háttámlája lesz az oldala.
Ezek a B, D, E, F.

Megbeszéltük, hogy mikor párhuzamos, ezt keressük meg, ez csak a C.
Akkor az összes többi nem párhuzamos.
B, D, E, F


Mádik feladat:
Az ötös feladatban egy téglalap kiterített változatát látjuk, és azon látszik, hogy nem ugyan akkorák az oldalak. (A kérdések sokszor megoldják egymást, csak figyelni kell. Ez is hasznos lehet később.)
H

Minden kockának azonos hosszúak az élei. Az előbb írtuk be, hogy a téglalap nem minden éle ugyan olyan hosszú, ezért ez is: H
1