Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek valaki segítsen a kémia házimba!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
432
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`4g H_2 -> 2 mol H_2`

Mivel

`n(H2):n(HCl) = 1:2 `

ezért 2 mol `H_2` 4 mol `HCl`-ból vált ki

`m = n*M`
`m = 36.5`

`m = 4*36,5 = 146g`
0