Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9. osztály :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
836
Háromnapos útra indultunk. Az első nap a teljes távolság 3/8-át, a második nap az 5/12-ét tettük meg. Az utolsó napon 65 km-el többet a teljes táv hatodánál.
Mekkora a teljes út hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A három nap alatt megtettük az egész utat.
Az első nap megtettük a 3/8-át, a második nap 5/12 ét,
3/8+5/12=3*3/3*8+5*2/2*12=9/24+10/24=19/24
Tehát az utolsó napra 1-19/24=5/24 része maradt az útnak.
Azt is tudjuk, hogy ez az út egyhatodánál 65 km-el több.
Mennyivel több 5/24 1/6 nál? :
5/24-1/6=5/24-4/24=1/24
Azaz az út 1/24 ed része 65 km.
Az egész út így 24*65 km
0