Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek valószinűség számitás

Főoldal » Középiskola » Matematika
869
Egy urnában 8 piros és 6 fehér golyó van. Egy golyót véletlenszerűen kiválasztva mennyi annak a valószínűsége, hogy pirosat húzunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először megnézed, hogy összesen hány darab van és utána a kedvezményezettet elosztod az összessel.
Azaz P=k/n
n= összes (8+6=14)
k=kedvezményezett (mivel a feladatban 8 piros színű van így a k=8)

P=8/14=0,57
V=0,57% a valószínűsége.
0