Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Segítene valaki ellenérveket írni?

1586
,,Egy amerikai kutató szerint a humor az emberek közötti versengés, rivalizálás egy játékos formája, amelynek eredményeként mindig van győztes és vesztes. Az elmélet szerint ez nem csupán akkor igaz, ha a humor eszközeivel fogalmazzuk meg véleményünket vagy ítéletünket egy vitában, hanem még akkor is, amikor például egy társaságban komikus történeteket mesélünk. A kutatás szerint ekkor a versengés célja az, hogy eldőljön, ki a legviccesebb, ki tudja a legszellemesebb történetet mesélni.

Ön szerint a humor valóban főként a versengés, a rivalizálás, a kontroll eszköze az emberi viselkedésben? Kifejtésében fogalmazzon meg személyes élményt, tapasztalatot, valamint utaljon a felvezető szöveg megállapításaira is! 3-5, egymástól jól elkülöníthető érvet mérlegelő szövegében fogalmazza meg álláspontját!"

Segítene valaki ellenérveket gyűjteni? minimum 3 db kell...
Ezen a fogalmazáson múlik az év végi jegyem, de nem tudok hozzá érveket :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Ez volt a magyar érettségin.

Én azt írtam, hogy valóban versengés, mert amikor az egyik ember viccet mesél, akkor a másik még jobbat akar mesélni, hogy őt viccesebbnek tartsák és esetlegesen emiatt jobban kedveljék.
0