Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. Osztályos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
503
Holnapra kéne a metek házi de nem igazán értem. A 2. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gyors számítás, de hátha segít:

6x+4−7x−2=6x+1+2x−3
-x+2=8x-2 /-2
-x = 8x-4 /-8x
-9x = -4 /:9
x = 4/9

22-28x+56+60x=8x-24+46+12x
32x+78=20x+22 /-20x
12x+78=22 /-78
12x=56 /:12
x=14/3

21(x+1)+9=9(x−1)+9
21x+21+9=9x-9+9
21x+30=9x/-30
21x=9x-30 /-9x
12x=-30 /:12
x = -5/2

8(x+12)−6=6(2x−1)+6
8x+96−6= 12x−6+6
8x+90=12x /-90
8x=12x-90 /-12x
-4x=-90 /:-4
x = 45/2
Módosítva: 5 éve
0