Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
SinB=30*sin55fok/26
Hogyan kell kiszámolni számológéppel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
SinB=30*sin55fok/26
Gondolom a szinusz-tételt szeretnéd alkalmazni.
Ez inkább számítástechnikai kérdés.

Casio típussal: Először érdemes megnézni, hogy a bekapcsolás után deg (fok) vagy
RAD üzemmódban van -e kalkulátorod.
<sin> ---> sin(
<5><5><`)`>-------->sin(55) (input sorban)
<=>------------------->0.8191520443 (output sorban)
<x><3><0><`div`><2><6>----------->Ansx30`div`26 (inp.)
<=>------------------->0.9451754357 (out.)
Ezt az eredményt érdemes papírra is leírni. (Másik megoldás is van, de azt most nem tudom. Azt a fránya memóriakezelést felejtettem el, mert már több mint 10 éve nem használok kalkulátort. Most annyira el vagyok havazva, kérésedre két nap múlva küldöm arra is a megoldást.)
Befejezés:
<Shift><`sin^(-1)`><0><.><9><4><5><1><7>-------`sin^(-1)`(0.94517) (inp.)
<=>------------------>70.93875 (out.)
Tehát `beta=70,939°`

A nem Casio típusú gépekre az a jellemző, hogy a képernyője egysoros. Azt jelenti, hogy az input és az output ugyanott jelenik meg. Ott az egyváltozós műveleteket előbb az operandust majd az operátort (ami lehet hatványozás, trigonometrikus függvény stb) kell megadni, aztán jöhet az Enternek megfelelő <=> gomb megnyomása. Közben a részeredményeket szünet nélkül menteni kell a memóriába vagy írogatni egy széljegyzetbe. Hát ennyit tudtam most erről hirtelenjében írni. Közel 50 éves gyakorlattal egy matematikus.
Módosítva: 5 éve
0