Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA FONTOS KÉRLEK SEGITSETEK

Főoldal » Középiskola » Kémia
572
Aki érti kérem oldja meg nagyon fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
"A" csoport
1 képződéshő= Azt fejezi ki, hogy mekkora a hőváltozás 1 mol anyagnak meghatározott állapotú elemeiből való képződésekor.
pH= a hidrogén ionok aktivitásának a mértéke, és kifejezi az oldat savasságát vagy lúgosságát.
katalizátor=Egy kémiai reakcióra ható anyag, amely jelenlétével lehetővé teszi vagy felgyorsítja azt. Ezt a hatást úgy éri el, hogy ő maga nem használódik el a kémiai folyamat során.

"B" csoport
1 Tömeghatás törvénye:A kémiai reakciók egyensúlyára érvényes összefüggés, amely szerint homogén (egyfázisos) rendszerben, kémiai egyensúlyban a kiindulási anyagok koncentrációi szorzatának és a keletkező anyagok koncentrációi szorzatának hányadosa meghatározott hőmérsékleten állandó.
Hidrolízis= Hidrolízisnek nevezzük a sók ionjai és a vízmolekulák között létrejövő protolitikus reakciót.
Redoxi reakció= az oxigén elvonása 1 vegyületből ill. felvétel


1