Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
619
Egy számtani sorozat harmadik eleme 0,4 az ötödik eleme 0,6 . Mennyi a sorozat differenciája ? Add meg a sorozat első elemét és az első öt elem összegét !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
0,4 + 2d = 0,6
2d = 0,2
d=0,1

a1+2d=0,4 ebből visszakeresheted a1-et
Az összeg pedig a kövekteő képlettel számolható: Sn=n/2*(a1+an)
1