Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék

Főoldal » Középiskola » Matematika
542
Két ládában együtt 90 kg alma van. Mennyi alma van az egyes ládákban, ha tudjuk, hogy az első ládában lévő almák 25 százaléka ugyanannyi, mint a második ládában lévő almák 20 százaléka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik ládában van x kg alma, a másik ládában 90-x kg alma. Ekkor:

0,25x = 0,2(90-x)

18 = 0,45x

x = 40

Az egyik ládában 40 kg alma van (ennek a 25%-a 10 kg); a másik ládában 90-40=50 kg alma van (ennek a 20%-a 10 kg).
0