Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
641
Egy cipő eredeti ára 20 000 Ft volt. 10 %-ot engedték az árból, majd az új ár ból ismét 10 %-ot. Hány forintba kerül most a cipő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha az eredeti ára 20 000 Ft volt, akkor annak a 10 %-a:
20 000 × 0,1 = 2000 Ft az árengedmény
20 000-2000= 18 000 Ft

Ha ezt is leárazzák 10 %-kal, akkor az:
18 000 × 0,1 = 1800 Ft az árengedmény
18 000-1800 = 16 200 Ft-ba kerül most a cipő.

Remélem segítettem!
Dorothy_
0