Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjátok meg legyszives

Főoldal » Középiskola » Matematika
769
Nem ertem...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egyszerűen tagonként szorzod össze a két kifejezést.
4x*5x+4x*3+7*5x+7*3=20x2+12x+35x+21=
=20x2+47x+21

Ugyanilyen módszerrel a végeredmény:
6x2-14x+4

Mivel (a+b)2 = a2+2ab+b2
Ezért a harmadik megoldása:
9x2+6x+1

Mivel (a-b)2 = a2-2ab+b2
Ezért a megoldás:
36x2-84x+49
1