Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TZ! SOS!!! matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
601
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Hát visszavezetheted nevezetes szögekre mivel ezek a függvények periodikusak

900°=2*360°+180° Így tehát 180° szinuszát kell kiszámolni, ami 0
Aztán a cos135°= - cos45° -> cos45°=1/ 2 
Az 1260°=3*360° + 180° -> tg180°= 0

De egyébként sztem számológépbe is nyugodtan beírhatod, kivéve, ha kifejezetten tiltja a feladat.

2. tg=sinx/cosx -> cos2 és tg2 kiesik
Ami marad: sin333°
1