Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
100 g a várható érték, 1g a szórás. Mennyi a valószínűsége hogy egy véletlenszerűen kiválasztott zacskóban legalább 101g lesz? (levezetéssel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
m=100 g
s=1 g
x=101 g

P(X=101)=1/(s* 2π )*e-(x-m)²/2s²=1/(1* 2π )*e-(1001-100)/2*1²=
=0,24197
0