Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
424
Egy építkezéshez 42 darab, négyzetes oszlop alapú gerendát használnak fel. A gerenda keresztmetszete 10,5 cm x 10,5 cm, hosszuk egységesen 8,4 m.
a) Hány m3 a gerendák térfogata összesen?
b) A gerendákat olyan felületkezelő anyaggal vonják be, amelynek kiadóssága 10 m2 /liter (azaz 10 m2 kezeléséhez egy liter vegyszer szükséges). Hány liter vegyszerre van szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) Egy négyzetes oszlop térfogata:
V=a*a*b=0,105m*0,105m*8,4m=0,09261 m3
42 darabé: 42*0,09261=3,88962 m3=3,9 m3

b) Egy négyzetes oszlop felszíne:
A=2*a*a+4*a*b=2*0,105*0,105+4*0,105*8,4=3,55005 m2
42 darabé: 42*3,55005=149,1021 m2

10 m2-hez 1liter kell
149,1021 m2-hez 14,91021 liter=14,9 liter
0