Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
565
Egy tekercs 15 cm-es szakaszán 600 menet van. A tekercsben folyó áram erőssége 1,5 A. Mekkora az indukció a tekercs belsejében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`B=\mu_0*n*I`
ahol `n=(hossz)/(600)`
és `\mu_0=4*10^-7 (H)/(m)`
Módosítva: 5 éve
0