Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
Határozza meg a következő számok ellentetjét, abszolútértékét, majd az eredeti számokkal együtt rendezze ezeket növekvő sorrendbe! Relációs jel közéjük!
-1,5 ; 0 ; 5 ; -0,25 ; -2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-0,5 ellentettje=-(-0,5)=0,5 abszolútértéke=|-0,5|=0,5

0 ellentettje=-(0)=0 abszolútértéke=|0|=0

5 ellentettje=-(5)=-5 abszolútértéke=|5|=5

-0,25 ellentettje=-(-0,25)=0,25 abszolútértéke=|-0,25|=0,25

-2 ellentettje=-(-2)=2 abszolútértéke=|-2|=2

-5; -2; -0,5; -0,25; 0; 0,25; 0,5; 2; 5
0