Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Mennyi 40 fokos alkoholt kell hozzáönteni fél liter 70 fokos alkoholhoz, hogy 48 fokos alkoholt kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V c
1, x 40
2, 0,5 l 70
össz. x+0,5 48
V1c1+V2c2=(V1+V2)c

40*x+70*0,5=48*(x+0,5)
40x+35=48x+24
11=8x
x=1,375 l
0