Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
650
Az A={1;2;3}, B={3;4;10}. Mely elemek tartoznak az A/B; A U B; A (Fordított U) B halmazba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A/B azon elemek halmaza, ami csak A-nak eleme, de B-nek nem. Így A/B={1;2}
A∪B azon elemek halmaza amelyek valamelyik halmazban megtalálhatók. Így: A∪B={1;2;3;4;10}
A∩B azon elemek halmaza amelyek közösek a két halmazban. Így: A∩B={3}
0