Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki kérem ezzel a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Fizika
423
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A csillárban az izzók párhuzamosan vannak kötve. Egy izzón ennyi áram folyik át:
U·I = 75
I = 75/U = 75/220 = ...
Ennek a 4-szerese kell egyrészt.
A fűtűtest is párhuzamosan van kapcsolva (bármi, amit a konnektorokba dugunk, az párhuzamos kapcsolás). Az átfolyó áram:
U·I = 2000
I = 2000 / 220 = ....
Ezt is add hozzá.
Ez lesz az összes áram a főágban. Ha több, mint 6 amper, nem jó a biztosíték.

----
Másik megoldás:
Az összes fgyasztás 4·75 W + 2000 W = 2300 W.
A folyó áram:
U·I = 2300
I = 2300 / U = 2300 / 220 = .... számold ki, ennyi amper. Ránézésre nagyobb 10-nél.
0