Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Egy háromszög szögei úgy aránylanak egymáshoz, mint 8:4:6. Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A háromszög belső szögeinek összege: 180⁰
Az arányok pedig 8rész, 4rész, 6rész.
A részek összege: 18 rész. Ami az egész tehát 18rész =180⁰, amiből 1rész=10⁰
Ezért a részek: 8rész=8*10⁰=80⁰, 4rész=4*10⁰=40⁰, 6rész=6*10⁰=60⁰
Vagyis a szögek: 80⁰, 40⁰, 60⁰
0