Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkidomok, testek gyorsan kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
Egy henger alapkörének átmérője fele a magasságnak. A henger felszíne 502,4cm². Mekkora a henger sugara és magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A henger felszínének egyszerűsített képlete: A=2rπ*(r+a). A feladat szerint a/2=d, vagyis a=2d=4r, Ezek alapján:
A=2rπ*(r+4r)=2rπ*5r=10r2π /behelyettesítve
502,4=10r2π /:π
160=10r2 /:10
16=r2 /  
4cm=r, és ezek stzerint m=a=4r=4*4=16cm
0