Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell a kotangenst átváltani tangensre?

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
Pl.: ctg = 1/2
ctg (2x+π/4) = √3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy `tan x = (sin x)/(cos x)` és `cot x = (cos x)/(sin x)`, amiből azonnal látszik, hogy `cot x=1/(tan x)`. Ez egyébként abból is látszik rögtön, hogy ha veszel egy derékszögű háromszöget, akkor a tangens azt mondja meg, hogy az egyik befogó hogy aránylik a máskhoz, a kotangens pedig azt, hogy a másik hogy aránylik az egyikhez. (Ha van egy kiválasztott szöged, akkor egyik = szöggel szemközti; másik = szög melletti.)
0