Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek nagyon sűrgős!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
428
A parkba 8m sugarú kör alakú virágágyást készítenek.
a, Hány m szegélykő kell a bekerítéshez?

b,Számítsd ki az ágyás területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ennek a feladatnak a megoldásához a kör kerület-és területképletét kell tudnod.

kör kerülete: 2 x r x π
kör területe: r2 x π

A parkba 8m sugarú kör alakú virágágyást készítenek.

a, Hány m szegélykő kell a bekerítéshez?

K= 2 x r x π= 2 x 8 m x 3,14= 50,24 m

50,24 m hosszú szegélykő kell a bekerítéshez.

b,Számítsd ki az ágyás területét.

T= r2 x π= 8 a négyzeten x π= 64 x 3,14= 200,96 m

200,96 m az ágyás területe.
1