Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
431
Sos. Segitség.!! Andi életkorának ötszöröse 26 tal kevesebb a hétszeresénél. Hány éves Andi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Andi 13 éves, mert
5x + 26 = 7x /-5x
26 = 2x /:2
13 = x
Ellenőrzés:
5*13+26=91
7*13 = 91

Remélem tudtam segíteni! ;)
Módosítva: 5 éve
0

Szia!
Jelöljük Andi életkorát x-szel. Így felírhatjuk a következő egyenletet: 5x + 26 = 7x, melyből megkapjuk,
hogy Andi 13 éves. Ezt csak leírtam, hátha könnyebb, de vinczebarbara55 nevű felhasználó előbb írta.

Remélem segítettem!
Módosítva: 5 éve
0