Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
516
Írd fel a számtani sorozat első hat tagját!
a1= d= 2

a1= 0,7 d=1,2

a4= a5=

Négyórás biciklitúrán az első órában 22 km-t tettünk meg, majd minden órában 2-2 km-rel kevesebbet. Hány km-t tekertünk az egyes órákban, és milyen hosszú volt a túra?





Melyik fiú csinált több fekvőtámaszt egy hét alatt? Pisti az első nap 15-öt csinált, és minden nap 2-vel növelte az adagot. Zoli minden nap 20-at csinált.





Egy színház nézőterén az első sorban 16 szék van. Minden további sorban 3-mal több.

Hány szék van a 18. sorban?



Hányan férnek összesen a 18 soros színházban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, sorozat, számtani
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőt nem tudtam.
A második: 1. órában 22km, 2.-ban 20, 3.-ban 18, 4.-ben 16km összesen 76km volt a bicikli túra.
A harmadikban Pisti csinált többet, mert ő 147-et csinált Zoli, pedig csak 140-et
A 4.-ben: a 18. sorban 70 szék van.
1