Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
523
1. 39900 Ft-os láncfűrész árát 10%- kal felemelték. Mennyibe kerül áremelés után ?
2. 34500 Ft- os szekrény árát 8%-kal leértékelték. Mennyibe kerül az árleszállítás után ?
3. 32 000 Ft-os fúró árát megemelték 15%-kal , majd csökkentették 8%-kal . Mi lett az új ára ? Mekkora az árváltozás %-ban ?
4. Egy 8000 Ft-os áru árát 7200 Ft-ra csökkentették. Hány százalékos az árcsökkenés ?
5. Egy cipő 15% árleszállítás után 12325 Ft-ba kerül.
Mennyibe került az árleszállítás előtt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 39900 Ft-os láncfűrész árát 10%- kal felemelték. Mennyibe kerül áremelés után?
39900*1,1=43890 Ft-ba kerül áremelés után.
2. 34500 Ft- os szekrény árát 8%-kal leértékelték. Mennyibe kerül az árleszállítás után?
34500-(34500*0,08)=31740Ft-ba kerül a szekrény.
3. 32 000 Ft-os fúró árát megemelték 15%-kal , majd csökkentették 8%-kal . Mi lett az új ára ? Mekkora az árváltozás %-ban?
32000*1,15=36800 --> 36800-(36800*0,08)=33856 Ft az új ár, 23%-os az árváltozás.
4. Egy 8000 Ft-os áru árát 7200 Ft-ra csökkentették. Hány százalékos az árcsökkenés?
10%-os az árcsökkentés.
5. Egy cipő 15% árleszállítás után 12325 Ft-ba kerül. Mennyibe került az árleszállítás előtt?
12325 - 85%
145 - 1%
14500 - 100%
14500 Ft-ba került a cipő árleszállítás előtt.
Remélem, tudtam segíteni!
Módosítva: 5 éve
1