Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
664
A zedországi Kméóban a tömegközlekedési bérletek árát minden évben módosítják. A következő évben csökkeni fog a bérletek ára.
A felnőttbérlet eddig 6500 zedbe került. Mennyibe fog kerülni a bérlet a 15%os árcsökkentés után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
6500/100=65
Vagyis 6500-nak az egy szazaleka 65
Tehat ezt bekel szorozni 15-tel.
Az 975 szoval ennyit kell kivonni a 6500-bol.
Az 5525 lesz a vegeredmeny.
0

Ez kompetencia feladat!! :)
Pont ma írtuk meg, ez nem nehéz :)
-1

Ez százalékszámítás.
a= 6500
p= 100%-15%= 85%=0,85
szé=?

szé= a x p= 6500x0,85= 5525 zed
Módosítva: 5 éve
0