Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság tétel.

Főoldal » Középiskola » Matematika
662
Egy háromszög leghosszabb oldala 21cm. A hozzá hasonló háromszög oldala 8cm,10cm és 14 cm. Mekkorák a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia mivel a nagy háromszög leghosszabb oldala 21 centiméter és a kicsié 14 centiméter, ebből ki tudjuk számolni hogy hányszor nagyobb a nagy háromszög oldala mint a kicsié.

21/14= 1.5 Ez azt jelenti hogy a nagy háromszög oldalai 1,5-ször nagyobbak a kis háromszög oldalainál. Innen nincs más dolgunk mint kiszámolni a kis háromszög oldalainak adataiból a nagy háromszög oldalait.

14*1,5=21 centiméter
8*1,5=12 centiméter
10*1,5=15 centiméter
0