Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
592
Ezt nem értem valaki tudna segíteni?
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hali,
ez inkább fizika!
tömeg = térfogat*sűrűség
a térfogatot úgy kapjuk meg, hogy az átváltott adatokat összeszorozzuk: 0,2 cm*0,2 cm*50 000 cm = 0,4 cm*50 000 = 20 000 cm3
innen már ki tudjuk számolni a tömegét --> tömeg = térfogat*sűrűség = 20 000 cm3*8,9 g/cm3 = 178 000 g = 178 kg
(a végén a mértékegység azért gramm, mert a köbcentit összeszorozva a gramm/köbcentivel a köbcenti eltűnik, a gramm marad)
Remélem, tudtam segíteni, ha igen, kérlek jelöld megoldásnak! Köszönöm!
Módosítva: 5 éve
0