Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gitár (rövid jellemzése)

247
Gitár 6-8 mondatos rövid jellemzése
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nagyon gyorsan sos help
1
Általános iskola / Ének/zene

Válaszok

3
A gitár

A gitár (nemzetközi szó a spanyol guitarra-ból, ez pedig – arab közvetítéssel – a görög kitharából) a húros hangszerek, ezen belül a pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer.
Megszólaltatása pengetővel, valamint az ujjakkal történik. A gitárok általában hat húrosak, ezek hangolása E, A, d, g, h, e. A gitár húrok nagy része kvart távolságra van egymástól, kivétel a g-h, ami nagyterc, így a gitáros több mint három oktáv hangterjedelmet használhat. A gitár kivitele szerint lehet klasszikus, akusztikus, elektromos vagy elektro-akusztikus


Módosítva: 2 éve
2

Légyszi jelöld megoldásnak, köszönöm
0

A gitár kivitele szerint lehet klasszikus, akusztikus, elektromos vagy elektro-akusztikus. A gitár napjainkra hihetetlen népszerűségre tett szert. Szinte minden zenei stílusban képviselteti magát valamilyen formában. Ez leginkább sokoldalúságának köszönhető, hiszen az egyes gitárok típusuktól és zenei stílustól függően betölthetnek szólista szerepet, de megállják helyüket a ritmusszekcióban is. Gitáron éppúgy előadhatók klasszikus darabok, mint napjaink modern popzenéi, sőt a rock például elképzelhetetlen lenne e hangszer nélkül.
0