Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
429
Mennyi energiát használunk fel 5 kg földgáz elegetése közben? A földgáz égéshő je 33000 kJ/kg

Mennyi energia szükséges 2 kg 0 C os jég megolvasztasahoz?

Mennyi energia szükséges 5 kg 90 C os víz elforralásához?a víz fajhője 4,2 kJ /kg a víz Forrás pontja 100 C os a víz fajhője 2260 kJ/kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. E = `5*33000` = 165 000 kJ = 165 MJ

2. E = `m_j*L_j` = `2*334` = 668 kJ (szükséges a jég olvadáshője, `L_j` = 334 `(kJ)/(kg)`

3, E = `m_v*(c_v*DeltaT+L_f)` = `5*(4.2*(100-90)+2260)` = 11 510 kJ
0