Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
421
Mekkora felhajto erő hát a 10 cm3 térfogatú uveggolyora, ha a petróleumba helyezzük? A petróleum sűrűsége 0.8 cm3

Egy vasból készült olajoshordo üresen 20 kg tömegű a hordoba 200 l olaj fér mekkora a tele hordó átlagos sűrűsége? Az olaj sűrűsége 900 kg/m3 a vase pedig 7800 kg/m3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`V_g` = 10 `cm^3` = 0.01 `dm^3`

`rho_p` = 0,8 `g/(cm^3)` = 0,8 `(kg)/(dm^3)`

`F_f` = `V_g*rho_p*g` = `0.01*0.8*10` = 0,08 N


`V_("olaj")` = 200 l = 0,2 `m^3`

m = `m_("olaj")+m_("vas")` = `rho_("olaj")*V_("olaj")+m_("vas")` = `900*0.2+20` = 200 kg

V = `V_("olaj")+V_("vas")` = `V_("olaj")+m_("vas")/rho_("vas")` = `0.2+20/7800` = 0,20256 `m^3`

`rho_("átlag")` = `m/V` = `200/0.20256` = 987,34 `(kg)/m^3`.
0