Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
575
Mennyi energia szükséges 3 kg víz hőmérsékletének 5 C-kal való emeléséhez? A víz fajhője 4,2 kJ/kg C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Q=c*m*deltaT= 3kg* 4,2 kJ/kg*C * 5C=63kJ
0

Tudnál még segiteni
Mennyi energiát használunk el 5kg földgáz elégetese közben a földgáz égéshő je 33000 kJ/kg

Mennyi energia szükséges 2 kg Ő C fokos jég megolvasztasahoz?
Mennyi energia szükséges 5 kg 90 C os víz elforralásához a víz fajhője 4,2 kJ/kg a víz Forrás pontja 100 C a víz forráshője 2260 KJ/kg
0