Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
572
1. Határozzuk meg a 46 oldalú sokszög belső szögeinek összegét!

2. Egy 1,3 m széles és 1,7 m magas vasajtóra átlóvasat kell tenni. Mekkora ennek hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. Bármilyen sokszög belső szögeinek összege meghatárózható a következő képlettel: 180⁰*(n-2), ahol n a sokszög oldalainak száma. A te esetedben: 180⁰*(46-2)=180⁰*44=7920⁰

2. Az átlóvas hossza pitagorasz tétellel számítható: a2+b2=c2 /behelyettesítve
1,32+1,72=c2
1,69+2,89=c2
4,58=c2 /  
2,14m=c. Vagyis az átlóvas hossza 2,14m
1