Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakcióegyenletek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
651
Egészítsd ki a következő reakcióegyenleteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakció, képlet
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Első képhez:

4 Fe + 3 O₂ = 2 Fe₂O₃ , 4 mol + 3 mol → 2 mol , 4×56=224 g + 3×2×16=96 g → 2×160=320 g ; 4 mol vas + 3 mol oxigéngáz → 2 mol vas(III)-oxid ! :)

Második képhez:

2 Al + 3 Br₂ = 2 AlBr₃ , azaz 2 mol + 3 mol → 2 mol , 2×27=54 g + 3×2×80=480 g → 2×267 g ; 2 mol alumínium + 3 mol bróm (folyadék) → 2 mol alumínium-bromid (szilárd) ! :)
1

Harmadik képhez:

BaCl₂ + 2 AgNO₃ = 2 AgCl (fehér csap.) + Ba(NO₃)₂ , azaz 1 mol + 2 mol → 2 mol + 1 mol , 205 g + 339,8 g → 286,8 g (csap.) + 258 g ; bárium-klorid + ezüst-nitrát → ezüst-klorid + bárium-nitrát ! :)
1