Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 357. feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Csak a 357.-re van szükségem!
Köszönöm szépen a segítségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha úgy nézed, a síkátló csak egy téglalap "a 2 " és "a" hosszú oldalakkal, és ennek a területe a megadott 203.65 cm3.
Tehát akkor, a területképlet alapján:
a*a 2 =203.65
a2 2 =203.65 (osztás  2 -vel)
a2=144
a=12

térfogatképlet: V=a3
tehát V = 1728 cm3
Módosítva: 5 éve
1